“Miénk a harag” by Yella

barateon

Íme a következő címer a Trónok Harcából. Ezúttal a Baratheon szarvas került “terítékre”, ha lehet így fogalmazni. Ez a nyári projektem része volt, de még mindig nem fejeztem be a négy nagy házat hiába sikerült kihajtogatnom és feltöltenem a Stark farkast is. Utóbbi színeivel és töltésével nem voltam megelégedve, így azt a közeljövőbe nem fogom feltölteni az oldalra. Ráadásul a szakkör kemencéje is elromlott. Egy kisebbel sikerült pótolni, ami nem elég nagy ehhez a sorozatomhoz. így most jegeltem az ügyet 2018-ra.

Ihletforrás: a Baratheon ház nem a kedvenc házam. Sem Robertet, sem Stennist nem kedveltem különösebben bár nem is utálom őket, mint a Boltonokat. Viszont magát a címerüket nagyon szerettem hajtogatni, mert nagyon szép rajta a szarvas. Valahol jobban is tetszik, mint a Targaryen sárkány.

Felhasznált fém, alapozó, technika, festék, dátum: 6-os vörösréz, 1032-es alapozó, kristályzománc, lapított drót, készült 2017 nyári tábor. 25 cm-es átmérő.

Különlegességek, tanulságok:  a hajtogatásom jól sikerült ebben az esetben. Különösebb mocorgás, szem- és fogműtét nem volt. Nem dőlt be egyetlen rekesz sem, mint az előzőekben. A színeket is sikerült eltalálnom és a feltöltésemre sem lehet panasz, de azért van itt is tanulság bőven. A sárga kristály ugyanis törik, mint… Nem akarom kifejezni mi. Hiába tettem be háromszor a kemencébe és hűtöttem ki óvatosan a munkámat, akkor is repedt a háttere.  Ezzel a többinél is volt bajom, de nem ilyen szinten. Szóval nagy felületre egybefüggő kristályréteget nem érdemes feltenni. Különösen, ha transzparens színről van szó (porék nem ennyire érzékenyek), A szarvas körüli udvart is a kristály csintalankodásának végterméke. Ugyanis hiába volt egy számú (vagyis elméletileg ugyanolyan színű) az anyag más-más vételekből származott. Tanulság: nagy munkához nagy mennyiségű ugyanabból a gyártásból származó kristályt kell beszerezni.

20171031_141701

 

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Így készült..., Egyéb, Tűzzománc, Yella | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s