“Tűz és vér” by Yella

“Viharbanszületett Daenerys a Targaryen-házból, első ezen a néven, az Elsők, az andalok és rhoyne-iak királynője, a Hét Királyság ura és a Birodalom védelmezője, Meereen királynője, a Tűzjáró, a Nagy Fűtenger khaleesije, a bilincsek letörője és a Sárkányok Anyja…”

Ahogy már az előző cikkemben említettem, kitört rajtam az akut/idült Trónok harca mániám, mivel sikerült idén ledarálnom a sorozat 4-6 évadát (összevárós fajta vagyok). Szóval már nagyon várom a 7. szezon kezdetét és még az is megeshet, hogy ezúttal rendszeresen fogom nézni a részeket. Addig is célul tűztem ki, hogy a fontosabb házak címereit kirekeszelem. Nem is kezdhettem mással, mint a   Targaryen-házzal.

T1

Ihletforrás: nagyon kevés női karakter kedvelek úgy isten igazán bármily írott vagy mozgóképes médiumban. Daenerys ezen ritka kivételek közé tartozik. Talán ő az, aki leginkább alkalmas uralkodónak a hét királyságban. Családja összes jó tulajdonsága egyesül benne, mármint nem véletlenül az ő háza adta 300 éven át az uralkodókat. Céltudatos, elszánt, alapjáraton jó szívű, idealista, de ha kell áldozatot is tud hozni és a kegyetlen döntések meghozatala sem riad vissza. Nem utolsó sorban vannak sárkányai. Szóval abszolút kedvencem a szériában.

Felhasznált fém, alapozó, technika, festék, dátum: 6-os vörösréz, 1032-es alapozó, kristályzománc, lapított drót, készült 2017 tavasza. 25 cm-es átmérő.

Mondanivaló: különösebb mondanivalót ebben az esetben nem kell keresni. Leszámítva ugye azt, hogy kiélem a rajongásomat. Ha elkészülnek a címerek, akkor ez lesz az első nagyobb normál rekesszel készült sorozatom. Bár már így is ez a legnagyobb, legrészletesebb rekeszelt képem, amit eddigi pályafutásom alkalmával hajlítottam.

Tippek, trükkök:

20170312_180006

Először a sárkányok fejénél kezdtem a hajtogatást. Sajnos az indigó nem volt kellőképpen nagy, így a sárkány egyik feje lemaradt. A harmadik fejet ezért szó szerint újra kellett rajzolnom drótokkal.

20170315_134413

Félkészen, avagy hiányzik még három fogsor… A legidegtépőbb része csak ezután jött, ugyanis a kis tűhegyes fogak eléggé megizzasztottak, különösen a rögzítésük.

 

20170401_143222

Az első égetésnél csak a “piros” színt töltöttem be. Igen, igen tudom, hogy narancsnak néz kis, de 2X égetés után piros lesz, ígérem. Azért csináltam így, mert nem akartam, hogy a piros véletlenül is bele keveredjen a fekete háttérbe.

20170401_170519

Első égetés és 2x szemműtét után fekete kristállyal feltöltve a háttérben. Ne kérdezzétek, hogy hogyan vándorolt el két szem is…

20170401_170619.jpg

Száradóban

T1.jpg

Íme a végeredmény. Nem volt egyszerű lefényképezni, mivel az egész kristályzománc és csillog vagy ha nem, akkor egyszerűen túl sötét.

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Tűzzománc, Yella
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s