Kék rózsa by Yella

Mostanában teljesen a Trónok harca című sorozat bűvkörébe kerültem és a Targaryen ház címerét rekeszelem fölös szabadidőmben. Sajnos még nem vagyok kész vele, így kénytelem voltam most egy régebbi munkámat bemutatni nektek avagy egy újabb absztrakt virágminta kerül terítékre.

IMG_0930

Ihletforrás: vettem egy különleges kék keretet, amihez színben passzoló virágot szerettem volna hajtogatni. Tudat alatt az előző hétvégén a füvészkert lepkeházában tett látogatása is hozzájárult, majd meglátjátok, hogy miért.

Felhasznált fém, alapozó, technika, festék, dátum: 6-os vörös réz, 1097-es alapozó, sodronyzománc, kristályok, készült 2016 nyári táborban.

Mondanivaló: a virágoskertemhez hasonlóan inkább dekorációs célom volt vele. Technikai kihívást ez a képem viszont az előző sorozatommal ellentétben nem jelentett. A kék rózsát a növénynemesítők természetes úton-módon nem bírták évszázadokig létre hozni. Ezért vált az álmok, illetve az irracionális vágyak szimbólumává.

Különlegességek, tanulságok: érdekességek már annál inkább akadnak ebben az egy picike képben. Mégpedig, ha jobban szemügyre vesszük, akkor három lepkéből áll össze a rózsa és egy méhecske van a virág közepén.

1.JPG

2.JPG

Tippek, trükkök:

20160808_170553.jpg

Ebben az esetben nem használtam semmilyen ragasztó anyagot, a szakkör idejében hajtogattam ki a mintát. Ennek a módszernek az előnye, hogy egy égetést meg lehet vele spórolni. Azonnal tölthető (a kristály, porzománc tartja helyén a rekeszeket), nem kell a zománcot a köztes periódusban ecettel kezelni. Hátránya: könnyen bemozdul, nem szállítható és ebből adódóan méret korlátja van.

20170315_134413.jpg

Bónusz kép: jelen pillanatban itt tartok a Targaryen címerrel. Tervezem még a Stark, a Baratheon és Lannister címert is.

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Így készült..., Tűzzománc, Yella
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Lepkéim by Yella | Kultúr Káosz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s