Amiibo by Aedan

Egy ideje tervezek indítani egy cikksorozatot a Kultúr Káoszon, melynek fő témája az amiibok. Első körben nézzük meg, hogy pontosan miféle jószágok is ezek az amiibok…

52 másolata.png

Lesz is meló velük, mert vannak vagy százan…

Pár szóban összefoglalva, az amiibok a Nintendo népszerű karaktereiről készült kis műanyag figurák, amik nem egyszerű porfogók, hanem a “toys-to-life” üzemmóddal is rendelkeznek, azaz a megfelelő videójátékba bescannelve egyfajta módon „életre kelnek”. A történetük nem hosszú, még 2014-ben, a Super Smash Bros for WiiU kiadása környékén a Nintendo gondolt egy merészet, és beszállt a „toys-to-life” bizniszbe a Skylanders és a Disney Infinity mellé. Fő különbség az amiibok és a konkurencia között, hogy az utóbbiak általában csak egy-egy játéknál, vagy annak folytatásánál használhatóak fel, míg az amiibokat több, a Nintendo által megjelentetett videójátékban is fel lehet őket használni.

Amiibo-background.jpg

A figurák bescannelve legtöbbször kis előnyhöz juttatják a játékost, de előfordul, hogy új tartalmakat is meg lehet velük nyitni, így a figurákra egyfajta egyszer fizetős fizikai DLC-ént is lehet tekinteni.

maxresdefault.jpg

A Super Smash Brosban még többet tudnak, ott külön lehet őket edzeni, hogy aztán egymás ellen uszítva egyfajta modern kakasviadalt lehet közöttük rendezni.

a93.jpg

Csak vigyázni kell, mert könnyen az ember fejére tudnak nőni, mint ahogy a Fox figurám is tette velem.

616.png

Persze, emiatt valamilyen szinten büszke is vagyok rá.

letöltés (11).png

Kár, hogy az ismeretségi körömben én vagyok az egyedüli, aki amiibokat tart, így nem tudja a többiekét alaposan megverni.

letöltés (13).png

Ettől függetlenül gyűjtöm az amiibokat rendesen, mert egészen pofásan néznek ki ahhoz képest, hogy árban nem olyan vészesek (jobb pillanatban volt, hogy 3000 Ft-ért hozzá lehetett jutni egy darabhoz).

d10.jpg

Meg úgy a gyűjtőszenvedélyem is befigyelt.

Emellett a fanok főleg az elején szerették egy kicsit módosítani a figurákat, egyedivé tenni őket.

QrF9zgs.jpg

Valaki nagyon durva Luigi gyűjteményt halmozott fel.

U12Ny2J.png

Ez a Mario figura sem semmi.

 

 

foxy_amiibo__by_smashingrenders-d8lcla8.png

Az is vicces, amikor a fanok ál amiibokat csinálnak. A 5 Nights at Freddy pseudo amiibo-k egész jól néznének ki, csak kár hogy semmi közük a valósághoz, mint ahogyan az eredeti karakterek kinézetéhez sem.

Felvezetőnek ennyi elég is, fogok még bőven írni mind a karakterekről, mind pedig arról, hogy hogyan sikerült őket megvalósítani.

 

 

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Aedan, Amiibo
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s