Tippek vizsgaidőszakra by Mona

Végeztem! Nincs több vizsgám a téli időszakban! (De majd lesz még a nyár elején! YEEY!) Mivel ennyire elcsúsztam, azon gondolkoztam mi lehetett az indoka ennek a nagy szenvedésnek és rájöttem, elkövettem néhány igen végzetes hibát. Hogy ez a jövőben ne történjen meg, össze gyűjtöttem néhány tippet és tanácsot:

Képtalálat a következőre: „student problems”

1.Ne ess be az ismétlés ördögi körébe: Halogatás, Pánikolás, Ismétlés, Sírás, ÚJRA!

“Meg lett a vizsgád? Zsír! Persze, megyek veled ünnepelni, de csak egy-két órát, holnap tanulnom kell mert pár nap múlva én is vizsgázok” – mondtad, majd olyan sz@r szutyok részegre iszod magad, hogy másnap élni sem akarsz, nem hogy tanulni. A vizsga meg? ÁÁh! Majd indokoltan hiányzol, mert írsz egy e-mailt a tancinak, és felveszed UV-ra a másik 3 vizsgád mellé.

Kapcsolódó kép

Csak még egy részt, aztán tényleg tanulok – ezt már hajnali 4-kor, és igen, hallod az első villamost – megint elcsesztél egy napot.

Oh POR!! Azonnal ki kell porszívóznom! A 2. tétel még várhat.

Nahát, CICA!

Képtalálat a következőre: „cute  cat”

2. Minimum kétszer, és lehetőleg még év elején tisztázd le magadban, hogy mi a követelmény. Ne a vizsgaidőszak elején essen le a tantusz! Szóbeli? ZH? Beadandó? Kiselőadás? Vagy netán portfólió? Hidd el, akkor cseszted el, ha csak most jössz rá, hogy igazából szigorlatozol.

Nézd meg, hogy mik az ajánlott szakirodalmak. De nem csak úgy spontán ajánlottra gondolok! Pontosan azt, amit a tanár követel, és amit tényleg el kell olvasnod! Nem mindegy!

Képtalálat a következőre: „student problems”

Jegyzetet biztos forrásból kérj, és olyantól akinek meg tudod hálálni. Ha nem hálálod meg, nem fogsz többet kapni. Teréz Anyuk nem születnek spontán. Főleg nem a Te egyetemeden, a Te szakodon, és a Te évfolyamodon. Sorry.

Ellenőrizd, hogy hányszor hiányozhatsz. A hiányzásaid ne folyásolják be a jegyed! Inkább a jelenléted adjon +10%-t a ZH-hoz. (illetve a hiányzásokat ne az első 3 héten lődd el)

Nézd meg ki tartja az órát és hol. Ha egész évben nem jártál be, legalább a vizsgán ne folytass kellemetlen beszélgetést az előadóval. (Nagyon vicces egyetemi történet, kivéve, ha veled történik. Mert amúgy írtó gáz.)

Képtalálat a következőre: „student problems”

3. Szeresd az időd. Ne arra pazarold, hogy újravizsgázz. Tanulj egyszer, és eredményesen.

Használd pihenésre az utolsó heteket, ne pedig a görcsös, stresszes tanulásra.

Kapcsolódó kép

+1: Lamináld le a jegyzeteid, hogy a könnyeidet ne igya be a papír.

Képtalálat a következőre: „crying student”

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Eszmefuttatás, Mona | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s