I. Evil by Yella

A trónon ül. Körbe néz királyságán a magányos, ragyogó alak. Fehér haj, fehér héja, csontok a talpai alatt. Egy álom vezeti, egyetlen kép és a barátság mit sem ér. Démonok veszik körül, tűnő sötét árnyak. Parancsát lesik, várják a kínt, amit ígért. Vakít a fény, rekviem egy álomért…

https://i2.wp.com/orig14.deviantart.net/f50c/f/2015/303/1/e/griffith__berserk__by_michaelcty-d9ev27h.jpg

Elérkeztünk hát a végjátékhoz, avagy az utolsó cikk következik a sorszámozott animés evilek listájából. A király pedig nem más, mint…

I. Griffith/Femto

Anime: Berserk, Berserk 2016

Faj: ember, az Eclipse után démon. Nem is akármilyen, mert egyike az úgynevezett apostoloknak, akik képesek átlépni a dimenziókat. Szörnyeknek parancsol és sok más egyéb sötét praktikát gyakorol.

Képtalálat a következőre: „berserk griffith”

Neme: férfi, bár megjelenése eléggé éteri, ha úgy tetszik, nemtelen. Mindenesetre mindkét nemet képes lenyűgözni szépségével.

Életkor: a visszaemlékezés elején 17, az Gold Age végén 20, jelenleg 24.

Motiváció: a lista magasabb helyezetteihez képest fantáziátlanabb, kevésbé grandiózus vágyai vannak. Csak egy országot szeretne, aminek a királyává válhat. Viszont ő az, aki tényleg betartja a mondást, miszerint a cél szentesíti az eszközt. Nincs a listán nála motiváltabb ember, vagy lény, hiszen a démonná változás után is követi egyetlen álmát, ami meghatározza őt.

Képtalálat a következőre: „berserk griffith”

Őrület: 2/10 Griffith minden, csak nem őrült. Még az Eclipse vérvörös éjszakáján is tisztában van tetteinek súlyával, azoknak a következményével. Bár mivel a második helyezetthez képest mondhatni érző lélek, ezért megtörhető. Nem mindig hoz racionális döntéseket, és van lelkiismerete is.

Ütőerő: 6/10 A látszat ellenére erős és villámgyors. Sokáig Guts sem lehetett ellenfél a számára, pedig mint ismeretes ő démonokat szokott reggelizni… Femto alakban meg 8/10. Bár lehet magasabb, mert bolygót rombolni még nem próbált.

Intelligencia: 8/10 Manipulátor ő is, bár a kevésbé mesterkélt fajtából. Egyszerűen képes maga köré vonzani az embereket és az elképzelései szerint irányítani őket. Az isten is királynak teremtette. Megvan hozzá mindene, csak a nemesi rang hibádzik, de neki erre is van terve, ami csak a legvégén csúszik félre. Annyi azért elárulható, hogy nem a tervben volt a hiba.

Vitalitás: 10/10 Griffith nem egy egyszerű eset. Egyrészt kibírta a kínzásokat, másrészt a démonná alakulás után teljesen megújult, de az újjászületéstől sem riadt vissza. Strapabíró a szentem, annyi szent.

https://i0.wp.com/img06.deviantart.net/c5da/i/2013/298/c/c/griffith_by_marinapriv-d6rssf8.jpg

Parafaktor: 10/10 A Berserk második újranézés során az ő karaktere ragadott meg leginkább, pedig egyáltalán nem kedvelem. Már az első megjelenése alkalmával volt benne valami baljós, ellenszenves, aztán a sorozat előrehaladtával én is – Gutshoz hasonlóan- a hatása alá kerültem. Nem véletlen csodálják a katonái, hiszen ő tényleg hisz nagyratörő, már-már lehetetlen álmában, nem csak túléli a csatákat és egyik napról a másikra tengeti életét. Tesz és tervez álmaiért, és ez a többiek látásmódját is megváltoztatja. Rendkívül manipulatív. Gyakorlatilag mindenkit a sakkbábújának tekint, ami miatt magát ugyanakkor távol is tartja az embereitől, azok paradox módon mégis egy földre szállt istenségnek látják, egy kiválasztottnak. Még Guts sem látja meg az illúziókép mögött rejtőző embert, ami végül is a tragédiához vezet. Griffith nem pszichopata, van lelkiismerete -amit egyébként egy gyerekkatona holtteste jelképez az animében-, teljesen tisztában van vele, hogy rengeteg ember halt meg mind az hadseregében, mind az ellenséges oldalon a vágyai miatt, gyakorlatilag koponyák szegélyezi az ösvényt, ami álmai beteljesülése felé vezeti. A Vérkeresztelőn ez a felismerés elemi erővel csap le tudatára, és nem is tetszik neki az a kép, amit lát. Undorodik tőle, talán magától is. Aztán, -mint annyiszor- az álom felülkerekedik az érzelmein, és építi tovább csontokból kirakott útját. Csodálatra méltó az elhivatottsága, mert nem csak a katonáit, hanem végül önmagát, a maradék emberségét is feláldozza a cél elérése érdekében, és ez teszi őt minden idők egyik legkidolgozottabb antagonistájává. Ez a félelmetes benne, ez az árulás. Nem is, rossz kifejezés rá… Inkább értelmetlen áldozat. Pedig lett volna más út és mód is. Boldog is lehetett volna a rögeszméje nélkül.

http://static.zerochan.net/Griffith.(BERSERK).full.1934344.jpg

Varázserő:10/10 Mármint démon formában. Dimenziókon libben át, van egy egész démon hadserege, ami lesi minden kívánságát és úgy tűnik, hogy a hőn áhított királyságát és képes volt megszerezni. Mindezek tetejében, a 2016-os változatban is 2D formátumban nyomja, ami klasszisokkal jobban néz ki, mint a többiek 3D-je. Ráadásul a megjelenése vitán felül az egyetlen hatásos jelenete az egész új sorozatnak.

Legemlékezetesebb pillanata: a nagy monológja, amit Charlott hercegnőnek tart álmokról és barátságról.

Gyenge pont: Guts volt, illetve a vele kötött barátsága, de ezt az Eclipse alkalmával felszámolta. Gyakorlatilag nincs ismert gyenge pontja.

Miért vinném magammal:

  • Karizma.
  • Manipulátor.
  • Okos.
  • A céljai érdekében bármit megtesz.
  • Nem túl nagy, körbehatárolható igények.

Amiért nem:

  • Isten óvja azt, aki közé és a birodalma közé áll.

Pozíció: hadvezér, diplomata, katona, király, amit akartok.

Képtalálat a következőre: „berserk griffith meme”

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Anime, Egyéb, Yella
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s