II. Evil a csoportterápiáról byYella

Haladunk előre… Lassan a rovat végéhez érkezünk, de előtte még hátra van a második helyezett, aki az állatok világnapja alkalmából nem más mint… Figyelem Puella Magi Madoka Magica spoiler következik!

II. Kyubey /人 ‿‿ 人\

Anime: Mahou Shoujo Madoka Magica

Faj: inkubator. Az egész történet során nem mutatta meg igazi alakját (lehet, hogy csápjai is vannak?). Végig megőrzi macskaszerű inkognitóját, amit a fiatal lánykák megtévesztésére öltött magára.

Neme: meghatározhatatlan. Női hangja van, de nyüves anyjuk vagy az inkubátoruk tudja, hogy van-e nekik egyáltalán nemi hovatartozásuk.

Életkor: ismeretlen.

Motiváció: az univerzum energia egyensúlyának fenntartása úgy, hogy közben csapolják más fajok érzelmi energiáit.

Őrület: 1/10 Igen, ők kapták a legalacsonyabb pontszámot a listán, mert ahhoz, hogy valaki bekattanjon, éreznie is kellene valamit. Nos Kyubey-t ez a vész nem fenyegeti, maga a megtestesült négy lábon futó intellektus, aki csak azért próbálja a tini lánykákat megérteni, hogy megszerezhesse tőlük, amit akar. Mindent, amit művel (pl.: Sayaka kínzása) a legnagyobb közönnyel teszi. Tulajdonképpen nem is akar feltétlenül rosszat, csak mindennek a racionális oldalát nézi, és ha az emberáldozatot követel, hát felőle legyen. Teljesen másképp gondolkoznak, mint az átlagemberek (a Kirei féle pszichopatákat most ne keverjük ide) és az ő szemében, mi vagyunk furák.

Ütőerő: 1/10 Nos, ő az a gonosz, akit még én is simán lenyomnék egy konyhakéssel, ha utol érném, de végül is a pisztoly vagy egy bot is megjárja ellene. A lényeg: ne engedd megszólalni!

Képtalálat a következőre: „kyubey”

Intelligencia: 10/10 Manipulátor a fehér patkány, a legrosszabb fajtából. Ő az, aki éjszakánként beoson a hálószobádba, befészkeli magát az ágyadba és addig nógat, hogy tegyél meg valamit, amit nem akarsz, hogy végül belemész az üzletbe. Álmokban és vágyakban utazik a mocsadék, naiv pubertásokat hálóz be, akik elől információkat hallgat el. Mefisztó ő a javából.

Képtalálat a következőre: „kyubey”

Vitalitás: 9/10 Lehet, hogy képes lennék egy-kettővel végezni még én is, de a végén azért ők röhögnének a fehér mancsukba, mert annyian vannak, mint a nyű, és gyakorlatilag az egész fajnak egy tudata van. Magyarul, ha egy elhal, a másik átveszi a helyét. Gyásznak, veszteségnek a szikráját sem érzékeli(k), a maradványokat meg jóízűen elcsócsálják. Mivel más bolygókra is befészkelték magukat, még Vegita planéta rombolása se sokat segítene ellenük.

Parafaktor: 9/10 Amennyire gyámoltalannak tűnik, annyira érzéketlen. Nem is a gonoszság rá a legjobb kifejezés, hanem a közöny. Ugyan példálóznak az egyik részben, hogy mi is levágjuk a háziállatokat miután felneveltük őket, de van egy óriási különbség a két dolog között azon kívül, hogy az inkubátor és a Homo sapiens sapiens is értelmes faj. Mégpedig, aki nevelt már fel bármilyen állatot és nem teljes érzelemmentes pszichopata, az előbb vagy utóbb kötődni kezd hozzájuk, vagyis valamilyen szinten szereti a jószágait. Sajnálja őket, ha le kell vágni, el kell adni. Nem ritka az sem, különbséget tesz köztük. Magyarul érzelmet mutat irántuk és esetenként az is megesik, hogy lelkiismeret furdalása van a sorsuk miatt, vagyis nem egy egyszerű tárgynak tekintik őket. Legalábbis a jó gazda ilyen, az más kérdés, hogy a nagyüzemekben mi folyik vagy mi nem. Nos Kyubey ezzel szemben egyszerűen tárgyként kezeli a lányokat és a mindig a pofáján virító közönyös fél mosollyal nézi végig a halálukat. Nincs kedvence, csak értékes és kevésbé használható darab létezik az ő felfogásában. Pedig, mint említi, ő nevelgeti őket kifejlett boszorkánnyá. Nem bán meg semmit, egy pillanatra sem. Gusztustalan és visszataszító, amit csinál és Kireivel ellentétben nem is érzi azt, hogy benne lenne a hiba. A röhej az, hogy igaza is van, mivel ő egy másik fajhoz tartozik, náluk ez a természetes, avagy minden nézőpont kérdése, de akkor is. Ráadásul ő nem szimplán levágja a lányokat Eu-s szabvány szerint, hanem engedi őket szenvedni, átkot bocsájt a lelkükre, visszájára fordítja a kívánságokat, ami elemészti őket, mivel úgy ugye több lesz az energia. Aztán az újoncokkal vadásztatja le őket, miközben az ő mancsa „tiszta” marad. Az ártatlan civilek sem hatják meg, talán még a lelke mélyen – ha egyáltalán van neki olyanja- drukkol is, hogy a banya minél többet kiirtson belőlük, mert ugye az több energiát jelent. Ha Nova professzor egy tipikus lowecrafti tudós, akkor Kyubey pedig maga Tulu.

Képtalálat a következőre: „kyubey”

Varázserő: 10/10 Bármilyen kívánságot képesek teljesíteni, amit a lánykák vágynak. Akár a világ rendjét is megváltoztatják, ha az kiszemeltjüknek ez az óhaja, sóhaja. Ők ilyen szempontból is non plusz ultrák. Potterék meg bujdokoljanak valamelyik londoni csatornába, ha ezek az angyalbőrbe bújt rémek átruccannak Európába.

Legemlékezetesebb pillanata: amikor kiderült, hogy a lányok lelkeit kiszedte a testükből.

Gyengepont: az entrópia.

Miért vinném magammal:

 • Könnyen beszivárognak.
 • Manipulátor.
 • Jól alkalmazkodnak a környezetükhöz, könnyen befolyásolnak másokat.
 • Kötelesség tudóak, praktikusak, intelligensek.
 • Nehezen kiirthatóak.
 • Érzéketlenek, csak a munkájukra figyelnek.
 • Nem félnek áldozatokat hozni.
 • Nem hazudik, de csak annyit árul el, amennyi feltétlenül szükséges.
 • Bioenergiát használnak, óvják a környezetüket.

Amiért nem:

 • Ki tudja, mikor manipulálj az embert.
 • Az élet számukra nem szent és sérthetetlen. Saját magukat és a szövetségüket eszközökét kezelik.
 • Ha nem kellően jó az üzlet és árt, az entrópiának ki tudja, mit tesz.

Pozíció: Propaganda miniszter. Technológiaújításokért és energia utánpótlásért felel. Végül is valamivel működtetni kell az űrhajókat is. Egy-két vinnyogó shoujunért meg nem kár /人 ‿‿ 人\.

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Anime, Egyéb, Yella
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s