Diabolik Lovers vs. Yella & Aedan

Helló mindenki! Itt Yella és Aedan jelentkezik az első közös cikkünkkel, mert a mai nap különleges, hiszen Mona-sensei betöltötte huszonkettedik életévét. Isten éltesse a kis drágánkat! Ezen jeles eseményen felbuzdulva egy különleges csemegét készítettünk a számára. Halkan megsúgjuk, nem tudunk tortát sütni, szóval maradt ez a kritika ajándékba, aminek alanyát, tárgyát, kvintesszenciáját, azaz a Diabolik Lovers-t már régóta szeretné ránk tukmálni, mert egyszerűen imádja, ha szenvedni lát bennünket. A mi kis Szadi-chanunk :D. Heves nemtetszésünk örömére meg is tette Mona „határidő be nem tartása” esetén nézetendő büntető animénknek, de most komolyan: nézzetek rá erre a poszterre, ennyi nihilista bishit egy kupacban! Mi ez, ha nem az otome game adaptációk poklának bugyorzatából szabadult mini troll vasvillával a fülében? És még csak a felszínt kezdtük el kapargatni…

6792970dea24081392ab45d083fc10791443978202_full.jpg

Filmünk főszereplője, Yui, az ördögi szeretőivel. Hah, nem bírtuk kihagyni…

 

7

Kezdjük a legelején. Adott a főhősnőnk, Yui, akinek annak rendje és módja szerint nem sok jelleme akad. Nincs ezen mit meglepődni, az ilyen játék adaptációkban mindig ilyenek a lánykák, gondoljuk a könnyebb beleélés céljából. Na, szóval ő naiv és szende, ártatlanabb a ma született báránykáknál. Nem is sejti, hogy meg nem határozott okok miatt az országot éppen elhagyó apja –aki egyébként egy katolikus pap (!)- egy szem lányát nem egy zárdába küldi, ahol apácák vigyáznának rá, neeem, az nem lenne érdekes. Hát akkor ki másra bízhatná egyetlen leánykáját, hogy biztonságba tudja? Na kire? Hát persze, hogy egy falka kiéhezett, szexista bishounen vámpírra. Ő sem kap majd apák napjára csomagot, az biztos.

1228.jpg

Pedig első látásra milyen bizalomgerjesztő bagázsnak tűnt… 

 

diabolik-lovers-5453-1.jpg

És még ha csak csúnyán néztek volna rá…

 

Mielőtt még inkább belegázolnánk a mocsárba, lássuk kicsit bővebben a fiúkat. Vigyázat, mivel nem voltunk hajlandóak a valódi nevüket memorizálni, ezért a „beceneveiket” fogjuk használni.

 

b545c867749ff3c4ec2ecaaf73c94302.jpg

IGAZI, amint kedvenc fétiseit sorolja felfele.

 

 

dl4_zpsqkqdenej

Elég gyorsan tér rá a tárgyra.

 

IGAZI: Ő már az első pillanatban kimutatta foga fehérjét, ha lehet így fogalmazni, mert annak rendje és módja szerint rögtön rámászik főhősnőnkre és szinte minden lehetőséget kihasznál arra, hogy mege… akartuk írni, kiszívja a vérét. A testi terroron kívül lelkileg is megalázza a csajt, tárgyként kezeli, többször véletlenül majdnem megöli. Birtoklási hajlama is van, ahogy illik. Valamiért vizesen szereti „élete szerelmét”, hiszen azért vonzódik hozzá, na. Főleg a szagához, mert az anyjára emlékezteti. A komplexusok, a komplexusok… Csak azt árulja el valaki, hogy miért hajtja vissza az nadrágja egyik szárát?

Screen shot 2013-09-24 at 9.56.35 PM.jpg

Hipster azt hiszi, hogy ettől a beszólástól fogja Yui az ő route-ját választani…

 

Hipster: (a kalapja és a stílusa miatt neveztük el), aki nagyobb dick, mint IGAZI, ami azért nagy szó. Rögtön le is Bitch-chan-ozza Yui-t, csak úgy, a hecc kedvéért. Ő inkább a lelki terrort preferálja, hiszen szerette volna Yuit teljesen összetörni és önkéntes vérbankként használni a továbbiakban. Nagy jelenete egy keresztény templomhoz és annak oltárához köthető, no, nem kell félni, nem fogja ott mézes-mázosan a lány kezét megkérni. Nem mellesleg érdekes elképzelései vannak a szerelem és a halál kapcsolatáról, ja és IGAZIVAL ellentétben, ő szereti a gang-ba… akarjuk mondani, szereti a többiekkel egyszerre szívni Yui vérét.

Screen+7.jpg

Egen. Az ott Yui combja. Vámpírt még nem láttunk onnan inni. 

 

Screen-Shot-2013-10-10-at-4.11.38-PM.jpg

Mondjuk mi, hogy Hipster perverz.

 

 

diabolik-lovers-diabolik-lovers-35764136-1280-720.jpg

Shotácska. Nem tűnik vészesnek, ugye? Hisz ott van a Teddy Macija is.

 

proc_a8a2b30f8dba82d6.jpg

Ej, kit akarunk mi itt becsapni?

 

A vértestvérek harmadik és egyben legfiatalabb tagja a kötelező Shota. Muzikális tehetsége senkit ne tévesszen meg, ő a legfurcsább szereplő az egész felhozatalból. Nem épp egy virág lélek, bárkit szívesen meger… akartuk írni megcsapol a tulajdon anyja sírján és érdekes gyűjteménye van életnagyságú babákból, aki látta tudja, miről van szó. Imádja mindenhová magával vinni a maciját, hogy ne érezze magát egyedül. Skrizó. Nagyon kíváncsiak lennénk arra a személyre, aki első körben ennek a szereplőnek a route-ját vitte végig…

34c.gif

Azoknak csak ennyit üzenek.

 

 

 

DiaLovers1200003.jpg

Komornyik: neki legalább volt gyerekszobája, avagy ő az egyetlen szereplő, aki tud viselkedni. Persze, ő is oltja és szívja a csajt (bár valamilyen szinten Yui provokálta őt), de legalább -legtöbbször- uralkodik magán és a többieket is önmérsékletre próbálja inteni. Persze, sikertelenül.  De akkor nem is lenne mit nézni, ugye? Igazi pszichopata, nincs valódi erkölcsi érzéke, ő egy esztéta, akárcsak Hannibál Lekter.

bzzgQ1Z.jpg

Még IGAZI sem mer ellenkezni vele.

 

 

Diabolik_Lovers_Episode_1_-_Shu_Screenshot_3.jpg

Delfin: mindig ott lóg ennek a karakternek a fülébe a fülhallgatója és unott arckifejezéséből ítélve már régen túldozírozta magát a leszarom tablettákból. Kedvenc hobbija lányok kádjában ruhában pancsolni és megkérni a piruló teremtéseket némi véradó befizetésére. Rémképei vannak valami emberbarát féléről, akit a vele való közelebbi ismeretség miatt az anyja (vagy a testvére, ez sem tisztázott), eltett láb alól. Rossz viszonyt ápol édes testvérével, vagyis Komornyikkal.

r6k1.jpg

Az ominózus kádas jelenet. Vérvétel mellett azt is szerette volna, ha Yui le is vetkőzteti őt.

 

 

subaru-must-we-keep-reminding-you-that-it-costs-money-to-fix-things.jpg

Kos: ő egy igazi tsundere, akivel szembe egyetlen fal sincs biztonságba. A morcos külső ellenére ő a legempatikusabb szereplő az egész kócerájból. Többször is megpróbálta a csajt kimenteni szorult helyzetéből, de mivel így túl korán lenne vége az animének, természetesen Yuinak maradnia kellett.  Végül Kos is besokall a nő hülyeségeiből és jól mege… akartuk írni, megcsapolja. A tendencia, a tendencia…

HorribleSubs-Diabolik-Lovers-01-720p.mkv_snapshot_08.23_2013.09.17_23.10.21.jpg

Nem csak a falakat bántja.

 

KymnXJ3.jpg

Egyébként a többiekhez képest elég rendes a csajhoz.

 

3492137_orig.jpg

Egy egyszerű megoldást nyújt oda Yuinak, aki viszont nem él vele. Pedig jó lett volna végignézni, ahogyan lekaszabolja a vámpírokat…

 

Már az első részben tudatosul Yuiban (valóban meglepő módon), hogy a fiúk vámpírok. Egészen pontosan a kilencedik percben. A néző számára a kilencedik perc harmincadik másodpercében esik le, hogy valójában a Meyer féle csillám vérszopókról van szó, mert a nap nem árt nekik, a keresztre köpnek és szenteltvízzel gargalizálnak. Természetesen iskolába is járnak, limuzinnal, a stílusosság jegyében. Csak azt nem értjük, hogy a fentiek alapján miért pont éjszaka?

screenshot-2014-01-21-00-41-34.jpg

A sorozat első fele kb.: a fiúk bemutatásával el is megy, aztán próbálják a plotot 6 rész alatt lezavarni, de minek? Vigyázat, masszív spoilerek következnek. Volt már arról szó, hogy Yui szaga emlékezteti IGAZIT és testvérkéit az anyjuk illatára. Ez nem a véletlen műve, mert Yui újszülött korában szívátültetésen esett keresztül. Találjátok ki, hogy ki a donor? Hát persze, hogy az anyjuk! Mondjuk, Cordelia sem érdemli meg az év anyukája címet, kezdjük ott, hogy masszívan csalta gyermekei apját nem csak a férje testvérével, hanem a tulajdon fiával is. Bezony, Hipster szerelemről alkotott morbid elképzelései is ennek a viszonynak köszönhető. Shota is bele volt zúgva, de bosszúságára anyuci vele nem kezdett ki. IGAZI meg látva az itt terjengő fertőt, magára szedte masszív nőgyűlöletét és bosszút állt anyján, amikor kicsit idősebb lett. Alaposan szárazra szívta, majd miközben Cordelia menekült, Hipster jól kilökte az ablakon, utána Shota meg meggyújtotta, a hamvait pedig a macijába tette, hogy anyuci mindig vele legyen. True story.

tumblr_mw49c0vT301r012yho1_500.gif

Shota mindig szeretett volna anyucival elmenni barbecue-zni egyet.

 

-Egyébként Komornyikék anyja sem piskóta, mert őt is a saját fia tetette el láb alól, hogy miért, annak oka, legalábbis az animében, ismeretlen. Na, de ez nem is lényeges, mert közelébe sem volt szarkeverésben Cordeliahoz.- Hogy, hogy hogy nem, végül az ősanya feltámadt Yui testében, és majdnem átvette az irányítást nem csak a lány, hanem az egész pereputty felett, de aztán mégsem, hála Yui szellemi ellenállásának és a fiúk összefogásának. Mi még ilyen hiteltelen lezárást nem láttunk, teljesen karakter idegen volt tőlük, hogy aggódtak a nőért és még Komornyik főzőtudományát bevetették az életének a megmentése érdekében. A legfelháborítóbb mégiscsak az volt, amikor a negyedik falat szilánkosra törögették a srácok, mélyen a nézők szemébe néztek, megrebegtették bishi pilláikat, és elkezdtek kampányolni a mellett, hogy miért is lenne nagyszerű az ő önkéntes véradójukká válnia az ember lányának (meg egy-két fiújának). Ilyet még animétől nem láttunk… A pofátlanságnak is van határa.

f855cd705518f4d1ad3bd3f5d8033119e7792aaa_hq.gif

Grafika ügyileg nem vészes a cucc, bár olyan kimondottan erénye nincsen neki. A 3D-s hatások viszont elég gyengék lettek.

 

3unZZJZ

A zene egész jó lett, a hanghatások viszont csapnivalóak, főleg az a része, amilyen hangon szívták/nyelték a vért a srácok.

 

dRrcPbM.png

Hogy még egy jó pontot mondjunk az animének, az pedig, hogy rövidek a részek, egy darab kb. 15 percnyi hosszú.

 

 

Ezzel az animével nem az a baj, hogy rossz, hanem az, hogy létezik. Sajnos ez egy igazi horror story, nem a szó klasszikus értelmében. Nincs sok vér benne vagy ijesztgetést, nem belezik ki HD felbontásban a szereplőket. Ha lerántjuk az egész csillámvámpíros mázköpenyt a sorozatról, lényegében arról van itt szó, hogy hogyan tapos el, nyomorít meg, próbál megtörni lelkileg egy rakás szépfiú egy fiatal tini lányt. Yui ugyanis nem akarja ezt az egészet, a maga módján küzd, nem akar két lábon járó vérbank lenni. Kétszer is megpróbál megszökni, telefonon akar segítséget hívni és nem azért kedves a fiúkkal, mert hülye, hanem próbál bennük átmeneti szövetségest keresni a többiekkel szembe. Nosza, egyszerűen túl akarja élni a borzalmakat. A hatodik részben vált át szegény agyatlan zombivá -gondoljuk az aneamia okozta krónikus hypoxia következtében-, onnantól kezdve képtelen visszatérni a veremből, a sorozat végére pedig egész jó kis combos Stockholm szindrómát fejlesztett ki. Pedig, ha egy kicsit jobban hasonlított volna Cordeliara, akkor könnyedén egymás ellen ugraszthatta volna a fiúkat, elég lett volna csak IGAZI egójára hatni. A legnagyobb baja a sorozatnak, hogy Yui nem kap megváltást, sem jellemfejlődést, nem tud meg semmit -még azt sem, hogy az apja miért bízta rá őt egy rakás vámpírra-, sőt, még elkárhozásra sem méltatják a készítők. Status quo mindenek felett!

Diabolik_Lovers_Episode_1_-_Ayato_Screenshot_9.jpg

Magáról a játékról nem tudunk nyilatkozni, mert nem játszottunk vele, de valószínűleg az anime nem valami jó adaptáció. Az ok roppant egyszerű, nem választ ki konkrétan egy route-ot, hanem az összesből emel át részeket, ami miatt igencsak széthullóvá válik a cselekmény. Talán ezért is van az, hogy Yui folyamatosan ugyanazokkal a módszerekkel próbál ellenállni, ami egyszerűen hülyén veszi ki magát. Szerintünk mindenki jobban járt volna akkor, ha egy teljesen új route-al álltak volna elő az anime készítői, aminek a végén Yuiban feltámad az ősvámpír, és az összes szép bishit egyenként, jó alaposan legyilkol. Persze, akkor nem lett volna második évad, amiről majd egy következő cikkben fogunk részletesebben írni, mert ezek után a borzalmak után elmegyünk nyaralni augusztusban…

tumblr_nym07ybTeO1si3uvio1_1280.jpg

Addig is, itt egy kis Shota mindenkinek.

 

Végezetül jöjjön a baki parádé és az érdekesség rovat a teljesség igénye nélkül. Spoileres.

  • Utána olvastunk a visual novelnek és még több érdekes adalék információval lettünk gazdagabbak. Shota mikor nagyon magányos, akkor eszeget a macijában lévő anyja hamvaiból. Továbbá Cordelia előtte szívattatta meg magát a nagybácsival. A vérszívás pedig mindenki tudja, hogy mit jelent ebben az esetben. Kos pedig vérfertőzésből született, mármint az anyja és az apja testvérek voltak (legalábbis a tvtropes szerint).
13817227_659614160853070_1529485691_n.jpg

Itt van egy táblázat, amiből egész jól át lehet látni, hogy a háttérben mik történtek pontosan.

 

4e8.jpg

Jesszus, ez a cucc még rosszabb, mint ahogy elképzeltem.

 

7a4.gif

Az lenne a legjobb, ha valahogy be lehetne süllyeszteni a mély webre, hogy ne lehessen könnyen hozzáférni.

 

2
Yella: Még te panaszkodsz? Engem TE rángattál bele!

 

  • A második részben a medencés jelenet. Ugye Yuit belöki IGAZI a vízbe, a lány nem tud úszni. A medence mélysége változik, a végére már az alja sem látszódik. A téridő kontiniumot meghazudtoló jelenet mellett IGAZI utána ugrik a nőnek, majd a vízben elkezd vele csókolózni. Miközben már majdnem megfullad szegény pára.

Screen shot 2013-09-24 at 10.30.48 PM.png

 

  • Szívtranszplantáció, azaz hogy a francba tudják egy felnőtt ember szívét átültetni egy kisbabáéba, és úgy, hogy ne is látszódjon semmi nyom?
2H9ygq2.png

A válasz a fenti kérdésre.

 

  • Vérképzési probléma: attól még hogy tőzegáfonyával tömik szegény Yuit, a vérképzéshez az nem elég, kell még hozzá folsav, meg B12, meg idő is. Yui egész jó vértartalékokkal rendelkezhet…
  • A vámpírok nyálának sebgyógyító hatása van. Ez mekkora hülyeség. Hmm, belegondolva, talán mégsem az.
2d5.gif
Ezzel a képpel össze is foglaltam a véleményem az egész sorozatról…
kata
Yella: Kíváncsi vagyok, hogy mi kerül fel ezután a büntetőkerékre…

 

fdg

Mona: Mit szólnátok például ehhez?

holy-water-holy-shit

No comment…

e09.png

Lányok, nem arról volt szó, hogy yaoi nem lesz? Ugye?…

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Aedan, Anime, Közös, Kritika, Yella
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s