IV. Evil a csoportterápiáról by Yella

Nem dobogós, de Death Noteból érkezett…

IV.Yagami Light

Anime: Death Note

Faj: ember.

Neme: férfi, szexuális orientációja ismeretlen. Nem is csoda, ilyen keresztnévvel, hogy Light én is bizonytalan lennék a helyében…

Életkor: a sorozat kezdetén 17 év, halálakor 23 év.

Motiváció: el akarja tüntetni a bűnözést a föld színéről és ezért bármilyen eszközt képes bevetni. Nem mellékesen az új világ isteneként szeretné élvezni áldásos munkája gyümölcsét. Ja és nem mellesleg unatkozik a zseni gyerek, valamivel le kell foglalnia magát diploma előtt.

Őrület: 10/7 Bekattan a végén, nem vitás, de szerintem az elején sem volt komplett a tini IQ fighter. Na és az a nevetés… Kész. A bukásához is a nagyzási hóbortja vezetett és az isten komplexusa. Kell még magyaráznom a pontjait?

Ütőerő: 10/1 Hogy miért is? 179 cm és 54 kg. Nincs benne egy deka izom sem, ugyan mivel ütne? Bár amíg a cerkáját fel tudja emelni, addig nagy gáz nem lehet.

Intelligencia: 10/5 Ne nézz így rám olvasóm, nem írtam el. Light ugyanis azért tűnik okosnak, mert egy rakás gyengeelméjű veszi körül. Ráadásul, míg így is rá-rá jövögetnek a titkára. Inkább a szerencse faktorára hagyatkozik és olyan kacifántos logikája van, hogy csillám pónikat lát tőle a végén az ember, avagy tipikusan a vakok közt a félszemű esete. Viszont a manipulációs indexe ritka magas (ezért is szerepel ilyen előkelő helyen ezen a listán), mivel nem elég, hogy bishi szempilláival félrevezeti a teljes karaktergárdát (azért L is be-bedőlt neki), de a nézők többsége is pozitív szereplőként könyveli el a nyilvánvaló disznóságai ellenére (mert jót akar ugye). Igen Light az az antagonista, aki megszerezte magának a protagonista helyét és az ő nézőpontjából láthatjuk a showt. Lenyűgöző teljesítmény!

Parafaktot: 10/? Nem véletlen a kérdőjel, mert ha szigorúan vesszük, akkor L halálakor a sorozatnak be kellett volna fejeződnie vagy legalább is el kellett volna hagynia azt a nyomozós szálat, amin addig futott, ha ez így lett volna, akkor Light vagyis az antagonista győzedelmeskedett volna, ami legalább annyira félelmetes, mint Devilmanos kollégájának diadala, csak ő mögötte konkrétan nem állt egy egész démon had. Teljesen egyedül volt nagyzási hóbortjával, amit egy idea mögé rejtett. Viszont ő nem ismeri a megbánás fogalmát sem, mindenkire eszközként tekint ellentétben Ryoval. Magyarul maga a Sátán is egy azonosulhatóbb figura, mint Light. A báránybőrbe bújt gonosz abszolút győzelmét jelentené ez a végpont. Még a legelvakultabb Kira fan is érzi, hogy L halála így, ebben a formában helytelen. Viszont amerre elvitték a későbbiekben az írók a sztorit és Light karakterét az több mint nevetséges.

Varázserő: 10/9 Bárki, aki nem tetszik, neki csak felskicceli a kis listájára és máris hidegre teszi… Szép képesség, még ha „talált” is.

Legemlékezetesebb pillanata: Light kifejti Ryuknak a világnézetét.

Gyenge pont: írói gárda töketlensége. Megnéztem volna én Light bácsi „szép új világát” úgy rendesen, ami belülről rohad szét. Ugye mennyivel jobban hangzik, mint amit végül kaptunk? Avagy erőltethették volna azt a morális vonalat, ha már meglengették, de bepánikoltak.

Miért vinném magammal:

  • Manipulátor.
  • Becsvágy.
  • Nem fél kockáztatni.
  • Bishi.

Amiért nem:

  • Egy utolsó féreg, aki eljátssza, hogy ő a „jó” fiú.

Pozíció: stratégiai bizottság, és igen őt küldeném tárgyalni…

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Anime, Yella | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s