V. Evil a csoportterápiáról by Yella

Folytatódik tovább a GONOSZ rovat. Egy igazi nagyágyú érkezik a Devilman sorozatból. Spoiler alert, én szóltam.

V. Asuka Ryo

Anime/Manga: Devilman

Faj: démon. Igen így röviden, leginkább egy szárnyas kerubra emlékeztet a valódi formájában, de mit is várhatna az ember lánya a valaha létezett legszebb angyaltól?

Neme: hermafrodita, avagy a harmadik, de nem az utolsó furcsa nemű entitás ezen a listán.

Életkor: ismeretlen.

Motiváció: eredetileg fellázadt Isten ellen vagy pont fordítva történt? Homályos. A lényeg, hogy majdnem kiirtották őt és a faját. A Teremtő a jég fogságába száműzte. Mikor visszatért erre a világra, akkor látta, hogy az életteret új lények lepték el. Logikusan arra a következtetésre jutott, hogy helyet kell „csinálnia” magának és a fajának.

Őrület: 10/2 Az a vicc az egészben, hogy hiába ő a Sátán, nem őrült. Éppen annyira vérszomjas, mint amennyire az adott szituáció megkívánja tőle. Ugyan a démonok veszik körül, de nem ereszkedik le csatlósai szintjére. Nagyon is tudja, mit akar. A többi szörnyeteggel ellentétben nem egy ösztönlény. Nyugodt, tudatos, számító, ugyanakkor rendkívül karizmatikus is. Képes bűntudatot érezni és szeretetett.

Ütőerő: 10/? Nem derült ki, mivel csak a végső csatában vett részt és azt igen csak megnyesték a mangában azokat a jeleneteket. Az biztos, hogy ő a legerősebb szereplő a Devilman képregényben.

Intelligencia: 10/9 A listán szereplő nagy manipulátorok között igen előkelő helyen áll, hiszen inkognitóját egészen a végéig sikerült megőriznie, ahogy valódi érzéseit is. Ugyanis nem véletlenül segít Akirának megszerezni Amont. Tudja, hogy csak úgy élheti túl a fiú az eljövendő világégést, hogy maga is démonná válik. Annyira körmönfontan veszi rá erre… azt tanítani kellene. Közben pedig egy percig nem hazudik neki, csak elhallgat bizonyos részleteket. Az olvasót is képes manipulálni, mert hiába vannak ott a ráutaló jelek, egyszerűen üt, amikor kiderül, hogy ő az eredendő gonosz.

Viszont nem ennek szól a 9 pont, hanem, hogy képes volt azt belátni, hogy ugyan olyan rosszat tette az emberekkel, amit Isten a démonokkal. Nem különb annál a személynél, akit annyira megvet és gyűlöl. Az egész harc, amit megvívott, ha nem is fölösleges, de erkölcstelen volt, még démon szemmel nézve is. Erre felismerésre nem sok antagonista képes.

Vitalitás: 10/9 Isten elárulta és száműzött őt a jég börtönébe. Nem elég, hogy az egész tortúrát túlélte, de felolvadva ismét a világurává vált.

Parafaktot: 10/8 A Devilman démonai elég groteszk gorere hajlamos förmedvények. Nos, ezeket az ösztönlényeket uralja Ryo, mint valami szuper ego. Ő szervezi meg a népirtást és az inváziót. Nem is az a félelmetes, amit konkrétan tesz, hanem ahogy rávesz másokat arra, hogy az akarata szerint cselekedjenek, legyen az démon vagy ember.

https://i1.wp.com/66.media.tumblr.com/c84ab3074e13fb8e9613bbd2dbb7b718/tumblr_nhk91dSM1C1tysz53o1_500.png

Varázserő: 10/?. Ugyan azért nincs pontozva, mint amiért az ütőereje sem.

Legemlékezetesebb pillanata: a Sátán monológja az utolsó kötet végén.

Gyenge pont: Fudo Akira.

Miért vinném magammal:

  • Jó szervezőkészsége.
  • Manipulátor.
  • Józan gondolkodású.
  • Céltudatos, karizmatikus.
  • Nyugodt, kiegyensúlyozott.

Amiért nem:

  • Elég ocsmány a „hadserege”.
  • A démonjai szeretnek emberhúst zabálni és ártatlanokat megszállni.
  • Ki tudja, mikor manipulálj az embert.

Pozíció: ő a Joli Joker. Taktikusnak is kiváló, ahogy béketárgyalásokon is jól használható és a frontvonalon sem utolsó.

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Anime, Egyéb, Yella | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s