One Chance by Aedan

Vegyünk egy gondolatkísérletet: mi lenne, ha éppen most derülne ki, hogy az általunk ismert világ, teszem azt, hat nap múlva teljesen meg fog semmisülni? Hogyan reagálnának az emberek erre a hírre? Vajon minden erejükkel megpróbálnák megakadályozni a tragédiát? Esetleg belenyugodnak az elkerülhetetlenbe és megpróbálják egymást, illetve szeretteiket vigasztalni? Netalántán legsötétebb vágyaikat szabadítanák el, és egy utolsó, fékevesztett orgia keretein belül maguk pusztítanák el az emberiség által elért eredményeket? Ezekkel a könnyed kérdésekkel foglalkozik jelen cikkünk alanya, a One Chance is…

letöltés

 

Nosza, ragadjuk is meg azt az egyetlen esélyt…

 

A játék alaptörténete a fenti bevezető után nem fog meglepetést okozni: tudósok egy csoportja a „sikeresen” létrehozta a rák ellenszerét, egy olyan patogén szervezetet, mely a levegővel terjed, és a különböző lények szervezetébe bejutva kiírtja a mutáns sejteket. A várt eredménnyel első körben gond nem volt, a bajok ott kezdődtek el, hogy az ellenszer nem csak a daganatsejteket, hanem a többit sem kíméli, ergo akibe bejut, az pár napon belül meghal. És nem csak az emberek, hanem úgy körülbelül az összes élőlény a Földön. A játékos az egyik tudós szerepébe bújva mepróbálhatja a katasztrófát megakadályozni… Vagy a bevezetőben említett egyéb lehetőségek közül választhat. Csak egy valamit nem szabad elfelejteni: egyetlen lehetősége van az embernek.

onechance (1)

 

Átlagos napnak indult minden.

 

Captura de Tela 2014-04-05 às 02.44.07

 

Egy-két apró hírecske…

 

onechance

 

…sok mindent megváltoztat. A játék folyamán az ugrásra is van lehetőség…

 

Egen, a játéknak nem a legerősebb része a sztori (mármint a fertőzésre adott magyarázat elég gyenge lábakon áll, például attól, hogy egy patogén a levegővel terjed, varázslatos úton NEM fogja rögtön az egész világot letarolni, ahhoz kell egy pár hónap, meg a tenger mélyén lévő élőlényekhez sem jut le olyan rövid idő alatt), a játék elég rövid ahhoz, hogy a karaktereket jobban megismerjük, illetve elkezdjünk kötődni hozzájuk. A grafika meg, hogy is mondjam… Nem szépítek. Randa. Főleg az emberábrázolás.

onechance02

 

Azoknál a fekete szemeknél csak az animáció rosszabb.

 

hqdefault

 

Hoppá, visszavonom az előbb leírtakat.

 

Térjünk is arra rá, hogy mégis miért nagyszerű a One Chance: a hangulata miatt. Fú, az alatt a 10 perc alatt, ami alatt végigjátszottam, végig tudta hozni a depressziós világvége hangulatot. Természetesen én minden erőmmel azon voltam, hogy megtaláljam a gyógyírt… közben végig kellett néznem, ahogy mindenki, a játékbeli munkatársak, családtagok egytől egyig meghalnak/öngyilkosak lesznek. A legvégén meglett a gyógyszer, de minek az, ha a végén szinte csak a játékos karakter marad életben? Hát, nem egy lélekemelő gondolatsor, az biztos. A másik dolog, amiben bravúros a játék, az pedig már magában a névben benne rejlik. Ha végigviszi az ember a játékot, és kíváncsi a többi végkimenetelre, hát azt vagy vidiből, vagy másik webböngészőbeli végigjátszásból nézheti meg, mert normál esetben a játék csak egyszeri végigjátszást engedélyez, utána már csak a végső jelenet képét hajlandó megmutatni, ezzel is tovább erősítve a játék komor hangulatát. Zseniális! Mindenkinek ajánlom a One Chance végigjátszását, szigorúan csak egyszer!

e7db975e6b25f9e80bb8997ee3b68d5b

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Aedan, Ajánló, Kritika, Videojáték
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s