VII. Evils a listáról by Yella

Lassan, de biztosan közelítünk a rovat feléhez. Az VII. helyet (rendhagyó módon) két antagonista is birtokolja. Spoiler veszély a Fate/Zeroból!

evigl

VII. Gilgames és Kotomine Kirei

Tudom, hogy furcsa, hogy egyszerre ketten is elfoglalják ezt a pozíciót, de ők annyira egybe tartoznak, hogy nem szedhettem szét őket, igazi robbanó elegyet alkotnak. Kireinek Gilgames nélkül talán eszébe sem jutott volna folytatni a Grál háborút vagy az egyház akaratát megtagadnia. Míg Gilgamesnek pedig szüksége volt a papra, hogy unalmát csillapítsa. Egyszerűen lehetetlen külön kezelni őket, pedig én megpróbáltam.

Anime: Fate/Zero, Fate/Stay Night

Fajuk: az előbbi egy hősszellem, még az utóbbi egy ember.

Nemük: férfiak.

Életkoruk: Gilgames kr.e. 2500 körül élt Mezopotámiában, addig Kirei 1967-ben látta meg a napvilágot.

Motivációjuk: Gilgames valamikor az egész ismert világ ura volt és hát ő biz  nem hajlandó beletörődni abba, hogy eltelt több, mint 4 ezer év a halála óta. A Földet a saját „kertjének” tekinti, és nem viseli el, ha valaki el akar onnan csencselni valamit. Céljai közé tartozik, a hozzá méltó kincsek elnyerése és megtartása. Viszont a többi hőssel ellentétben nincsenek ideái, nem akarja meghódítani a világot (mivel az övé ugye), nem érdeklik a népek, nemzetek, csak önmagában hisz. Végtelenül arrogáns, önző, és élvhajhász. Az egész Grál háború nem is érdekli igazán, csak az unalmát óhajtja elűzni vele. Kirei sem egy céltudatos lélek, majd lentebb kifejtem miért. Ő azért akarja megszerezni a Grált, hogy rájöjjön, mire vágyik a szíve mélyén.

Őrületük: 5/10 Gilgamesnek. Mivel rettentően unatkozik – mert jóval erősebb a többi hős szellemnél – így van ideje keverni azt a bizonyos barna végterméket és megkísérteni egyházi személyeket. Pedig az egész Grál háborút egy óra alatt ledarálná, ha nagyon nekidurálná magát. A jelleme kétségtelenül megnehezíti az életét, de ő valószínűleg nem bánja, mert legalább addig sem unatkozik.

Kirei már más tészta. Ő egy pszichopata, de nem a szó klasszikus értelmében, mint Caster és “kis gazdája”. Nem érez örömöt, élvezetet, bánatot, elégedetlenséget, abszolút semmit. Nem érti meg a többi embert és önmagát sem. Nem normális, de nem is őrült. Egyszerűen ilyennek született. Ráadásul ő ezzel tisztában is van, és Gilgamessel való találkozás előtt igyekezett is átlagember módjára viselkedni. Leszámítva azt, hogy a munkája és a rendben betöltött szerepe nem volt éppen hétköznapinak nevezhető. Gyakorlatilag egy eszköz volt az apja és az egyház kezében mindenféle meggyőződés, vágyak nélkül. A Grál háború során jön rá, hogy a szíve mélyén valamire mégis vágyik, csak nem tudja mire.

 

Ütőerejük: ?/10 Mindkettőjük szempontjából, mert inkább varázsolnak, mintsem az öklükre bíznák magukat. Bár mindketten képzett harcosok, így olyan 5 körül lehetnek ezen a skálán varázserő nélkül.

Intelligenciájuk: 6/10 jár Gilgamesnek. Neki nincs ugyan szüksége agyra, csak az egójára, de azért szépen bevitte Kireit a málnásba és Thosakat is sikeresen hátba szúratta. Szóval, jah, meg van a magához való agya, ahogy Kireinek is. Az ő IQ-ját (8/10) magasabbra teszem (annak ellenére, hogy engedte magát manipulálni), mert mindenkivel el tudta hitetni, hogy „normális” ember (leszámítva talán Rint).

 

Vitalitásuk: 8/10 Gilgames igazi visszajáró lélek. Ráadásul félig ember, félig isten. Ugyan megkísérelte az ókorban megszerezni a hallhatatlanságot, de egy kígyó megette előle a gyógynövényeket, amik ezt lehetővé tették volna a számára. Ezért is ennek a kígyónak a levetett, fosszilizálódott bőre az ő ereklyéje. Szinte érinthetetlen a többi király számára. Magyarul nem is kerül életveszélybe, már ha beszélhetünk ilyesmiről egy hősszellem esetében.

Kirei is jól bírja a strapát (6,5), mert a Fate/Zero végén ugyan meghalt, de a Grál segítségével visszatér a tettek mezejére. Bár az is igaz, hogy a szíve megállt (ezt lehet képletesen is értelmezni). Shiro győzelme felette a Night végén -a Zero ismeretében- meg eléggé nevetséges.

Parafaktorok: 4/10-et kap Gilgames, ezt is csak a sorozatban betöltött magas pozíciója miatt jár neki, mert számomra inkább szórakoztató volt pökhendi jelenléte, mint félelmetes.

Kirei viszont megint más. Ő egy “üres” ember. Célok, ideák nélkül. A vágyai soha nem tiszták még önmaga előtt sem. Amikor megkínozta közvetett úton Kariyat és tönkre zúzta az álmait, akkor sem lehet eldönteni, hogy boldog-e vagy csak annak örül, hogy érez valamit. Ugyanez igaz Kiritsuguval való harcára is – csak addig érdekli, amíg az ellenfelének vannak céljai, reményei. Szerintem ő leginkább arra vágyik, hogy mások álmait széttépje, ha már neki nincsen egy sem, vagyis pusztuljon a szomszéd tehene is. Egy velejéig gonosz ember, de nem gazember. Ő Tucker ellentétben tudja, hogy rossz az, amit tesz és néha még önmagától is elborzad (pl.: Fate/Zero végén, mikor azt kiabálja, hogy az apja kutyát nemzett) és ez helyezi FMA-s társa elé. A legszörnyűbb vele kapcsolatban mégis csak az, hogy egyházi személy és sokan megbíznak benne, amit ki is használ. Az alattomossága miatt talán még társánál is veszélyesebb ellenfél. 8/10

Varázserő: 8,5/10 jár Gilgamesnek, mert azért fegyver arzenált idéz, alternatív dimenziókat nyit meg és sorozaton belül ő a legerősebb, ez nem vitás. Kotimine ezzel szemben csak 5 pontot kap, de kétségtelen, hogy nem túl bő mágikus arzenálját maximálisan kihasználja és bővíti az események előre haladtával.

Legemlékezetesebb pillanataik: az egymással folytatott eszmecseréjük.

Gyengepontjuk: Mindketten lebecsülik az ellenfeleiket. Gilgamest a sokat emlegetett egója hátráltatja. Míg Kireinek meg egy túlbuzgó pubertással gyűlik meg a baja a Nightban, a Zeroban pedig szimplán legyőzi Kiritsugu.

Miért magammal vinném őket:

  • Fondorlatos társaság.
  • Gilgames szórakoztató egy bizonyos távolságból.
  • Nincsenek lelkiismereti problémáik.
  • Törnek, zúznak, pusztítanak.

Amiért nem:

  • Gilgames irányíthatatlan, mindig azt teszi, amihez kedve van.
  • Kirei pedig nem tudja mit akar, és Gráltól várja a megváltását.

 

Pozíciójuk: Kirei tipikus végrehajtó, akinek több mint elég magához való esze van a céljai eléréséhez. Mikromenedzselést bíznék rá a hadműveletek során. Hát Gilgamessel pedig nem nagyon tudnék mit kezdeni… Legföljebb, ha az egóját sikerülne valahogy az irányításom alá vonni, amire nem sok esélyt látok.

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Anime, Yella
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s