VIII. Evil by Yella

Folytatódik tovább a GONOSZ rovat. A következő antagonista inkább a muszklijával hódít, mint a józan eszével avagy jöjjön a herceg, akit mindenki ismer.

VIII. Vegita

Faj: a saiyannok (csillagharcosok) utolsó hercege.

Anime: Dragon Ball Z

Neme: kangorilla.

Életkor: 29-30 éves, amikor feltűnik először a Dragon Ball Z-ben.

Motiváció: kezdetben a hódítás és bosszúvágy Dermesztővel szemben. Később Gokuval való rivalizálás.

Őrület: 10/7 Vegita nagyon büszke a származására, ennek megfelelően is viselkedik. Nem tudja elviselni, ha valaki jobb nála. Különösen, ha az a személy nálánál alacsonyabb kaszthoz tartozik. Goku (vagy ahogy ő hívja Kakarotto) ráadásul nem is egy átlag harcos, hanem az ő besorolása szerint egy selejt. Ezért megalázó számára, hogy át kellett változnia óriás gorillává, hogy legyőzze az első összecsapásuk alkalmával. Azonban ezt még úgy hellyel-közzel lenyelte volna. Viszont, amikor nagy nehezen Gohan, Krillin és Yai trió – a sok lúd majmot győz, elv értelmében- térdre kényszerítette, akkor Goku az, aki megkegyelmez neki és ott pattan el nála valami. Mivel ezt a gesztust úgy értelmezte, hogy utolsó fajtársa megalázta azzal, hogy kegyelmet mutatott irányába. Az ellentét végéig kitart közöttük. Legalább is, ami Vegitát illeti, mert Goku a Dermesztő sega végétől kezdve nem nagyon hajlandó vele foglalkozni, ami sérti is nem kicsi egóját a hercegnek. Bármit képes félre dobni, csak azért, hogy revánsot vegyen riválisán. Megszállottsága gyakran őrületbe csap át (Buu sega), és a gőgje is számtalanszor sodorja bajba (Cell sega), ezért jogos az a 7 pont.

Ütőerő: 10/9,5 Oké, vannak nála erősebb szereplők, de ezen a listán neki van a legnagyobb harci kapacitása nem kétséges. Már az elején is bolygókat képes robbantani, idegen civilizációkat igáz le és gravitációt is nagyon bírja. Goku és Buu után ő a legerősebb szereplő a DBZ-ben.

Intelligencia: 10/5 Ő is inkább a muszkliaiban bízik, mint sem az intellektusában, de a Dermesztő érában egész szépen logikázott és kavarta a kakit. Főleg a taktikázásának köszönhetően nem sokon múlt, hogy nála erősebb ellenfelek elöl megszerezte a gömböket. Szóval a szürke állományával semmi baj sincs, csak rossz sorozatban szerepelt, ahol az agy <<<< izomtömeg. Sajnos a kombináló képessége háttérbe szorult a sorozat előre hasadtával, de még így is az ott nyújtott teljesítménye miatt, a legrafináltabb antagonistája a sorozatnak.

Vitalitás: 10/5 Vegita ugyan nem tisztálkodik fel annyiszor, mint Krillin, de az fegyvertény, hogy kétszer azért csak sikerült neki is. Jó a második során önfeláldozta magát, de akkor is. Magyarul nem könnyű megölni, de nem lehetetlen.

Parafaktor: 10/4 Vegita olyan, mint egy japán kakas, harcias és kicsi, meg persze Napóleon komplexusa van. Viszont, annak ellenére, hogy minden ellene szól a saját érájában igen is tudott badass és félelmetes is lenni. Ez annak köszönhető, hogy a sorozat során azért megmutatták, hogy hogyan irtott ki komplett értelmes civilizált fajokat és ugyan nem ő végez Yanchával, Tenshinnel és Chaosszal, de érződik, hogy jóval erősebb Nappánnál, illetve látszik rajta, hogy nem szarral gurít, ha bolygók elpusztításáról van szó. Sőt, kifejezetten élvezi a tűzijátékot. Szadista is, ami a Namekon is nagyon jól kiütközik rajta. Meg ugye a „jó” oldalon sem bújik ki a bőréből. Ugyan jelentős karakterfejlődést produkált, de soha nem lehet nála biztos az ember vagy bármilyen entitás, hogy mikor döfi hátba, valamilyen régi sérelemért. Szóval Vegitát úgy összességében tartom a legjobb DBZ antagosnitának. Buu ugyan erősebb nála és cukorka formájában elemésztette a lakosságot, de pont ezért még nem lesz menő a rózsaszín rágógumi. Cellből meg a szadizmus hiányzik (ami a hangyakirályban jelen van) Olyan, mint egy unatkozó milliárdos, aki az ellenfeleire vár, hogy kipróbálhassa új perfekt öltönyét, miután megszerezte azt (addig azért irtja a népet). Dermesztő pedig egy despota, aki örökkön örökké hódítani akar. Túl egyszerű a karaktere erre a megtisztelő pozícióra, még ha a KARizmája meg is van hozzá.

Varázserő: 10/? Ha a ki kibocsátást mágiának vesszük és nem harcművészetnek, akkor 10/9. Bolygókat változtat csillagporrá, a tulajdon energiájával. Érdemel ennyit.

Legemlékezetesebb pillanata: az első összecsapása Gokuval.

Gyenge pont: a büszkesége.

Miért vinném magammal:

  • Gyors döntéseket hoz.
  • Meg van a magához való esze.
  • A fizikai ereje páratlan.
  • Bolygókat képes egy csapással elpusztítani.
  • Minél többet harcol annál erősebb lesz.

Amiért nem:

  • Ha Gokura gondol, elveszti a józan eszét.
  • Túl nagy az egója.

Pozíció: Igázó és nyomorba döntő egység, egy személyes bolygórombolója.

 

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Anime, Yella
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s