IX. Evil a csoportterápiáról by Yella

Nem rég olvastam egy könyvet, ami megragadta a fantáziámat. A Végjáték különlegessége – a többi sci-fihez képest-, hogy az idegen űrlények ellen nem felnőtt férfiak harcolnak, hanem hyperintelligens gyerekek stratégiáit követik az emberek. Nos meg is szállt a múzsám, kipattant a fejemből „ó” az isteni szikra és úgy döntöttem, hogy ha írnék hozzá fanfictiont (ami nem fog bekövetkezni), akkor én az anime világ antigonistáit verbuválnám össze egy kis alien gyepálásra. Szóval pontosan emiatt összeszedtem az általam legjobbnak, legkegyetlenebbnek tartott ellenfeleket. Objektív és szubjektív szempontokat egyaránt latba vetettem, hogy kialakuljon a végső sorrend. A soron következő ellen a HunterXHunter egyik mellék evilje. A post spoilert tartalmaz.

neferpitou_25__hxh__by_acetaris-d8mhvmu

IX. Neferpitou:

Faj: kiméra hangya.

Neme: tisztázatlan. Én nőneműnek veszem, csak nézzetek rá. Az mangaka egy troll, ez van.

Anime: HunterxHunter 2011

Életkor: 1-2 hónap ebben a formájában.

Motiváció: a király szolgálata.

Őrület: 5/10. Mivel alapvetően nem ember, ezért a humanoidok levadászása és agyvelejük kikanalazása teljesen természetes számára. Viszont van némi beütése, mikor a „kajával” játszik (khm Kaitos rész) és a módszerei sem ép etikusak (khm agykéreg stimulálás). Ő egy vérbeli, szadista állatkínzó. Ja és nyersen eszi a prédáját. A kedvence egyébként a fincsi zsíros velők. Na igen a prion veszély is fenyegeti. A pszichopátiát csak azért nem kenem rá, mert ha még a genetikai programja miatt van is, törődik a királlyal és ő –uralkodójával ellentétben- nem fordult közvetlenül a fajtársai ellen.

Ütőerő: 8/10 Tehetséges Nen használó, akit nem lehet egy könnyen legyűrni. Talán a vadászok közül, csak Neteró győzte volna le nagy biztonsággal, meg persze Killua family és a Pókok, de ők amúgy is más ligában játszanak.

25_14592_632817_ed67963a526206a3f55de1a2a62ee871_ea9211_301

Intelligencia: 5/10 Átlagos intelligenciával van megáldva. Tehát nem lehet könnyen átverni, de sokkal jobban bízik fizikai és Nen képességeiben, mint a cselszövésbe.

Vitalitás: 8/10 Elég szívós és erős, hiszen a Hangyakirály csapását is túlélte, amitől még a közepes szintű Nen használók fejei is bőszen röpködnek a susnyákosba. A „gyógyító” Nen technikája, majdnem hallhatatlanságot biztosítana számára és halála után lefejezetten is képes volt fenyegetően fellépni. Nice. Gon is hiába ment át „SSJ-be”, akkor is a karjába került a vele való találkozás.

Parafaktor: 8/10 „Szegény” Pitou hátrányból indul, amit a karakterábrázolását illeti, mert valljuk be a „cat girls-ök” csak a furryk számára komolyan vehető rajzolt entitások. Meg köztudott, hogy minden egyes alkalommal, amikor valaki realitást keres egy fantasy történetben az megöl egy képzeletbeli cicalányt. Nos Neferpitou, ebben a tömegmészárlásban utolsóként maradna talpon és az agyadat a koponyádból kihasítva állna bosszút társaiért. Meg azért, hogy ilyen felesleges dologgal akartad elütni fölös szabadidődet. Szóval Tagashi ezzel a szereplővel fittyet hányt a „cuki” sztereotípiákra és tényleg ijesztő csatlós kreált a Hangyakirálynak, aki egyébként tisztára úgy néz ki, mint Cell. Karakterfejlődés szempontjából viszont Meruem jobban teljesít, ha eredetiségben alul is marad beosztottjával szembe. Magasabb posztra is pályázhatott volna, de csak egy „mellék” antagonista a HxH-ban.

Legemlékezetesebb pillanata: A többség valószínűleg a Kaitos részre tenné a voksát, de nálam Pokkle stimulálása sokkal nagyobbat ütött.

Varázserő: 8/10 Igazi született őstehetség. Némi információ birtokában sajátította el a Nen használatot és fejlesztette tökélyre a technikáját. A gyógyító képessége páratlan és a halottakat is „fel tudja támasztani” némi harcra.

Gyenge pont: túlzottan hűsége a királyhoz.

Miért vinném magammal:

  • Jó katona, hűséges.
  • A parancsnak mindig eleget tesz.
  • Nem tesz fel felesleges kérdéseket.
  • Könyörtelen. Hidegvérű.
  • Magas szintű gyógyító képesség.

Amiért nem:

  • Csak a Hangyakirálynak engedelmeskedik,
  • Szadista, ami mondjuk nem mindig hátrány.

Pozíció: a hadsereg vallatóbiztosa és csodatevő doktora lenne egy személyben.

 

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Anime, Yella
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s