X. Evil a csoportterápiáról by Yella

Nem rég olvastam egy könyvet, ami megragadta a fantáziámat. A Végjáték különlegessége – a többi sci-fihez képest-, hogy az idegen űrlények ellen nem felnőtt férfiak harcolnak, hanem hyperintelligens gyerekek stratégiáit követik az emberek. Nos meg is szállt a múzsám, kipattant a fejemből „ó” az isteni szikra és úgy döntöttem, hogy ha írnék hozzá fanfictiont (ami nem fog bekövetkezni), akkor én az anime világ antigonistáit verbuválnám össze egy kis alien gyepálásra. Szóval pontosan emiatt összeszedtem az általam legjobbnak, legkegyetlenebbnek tartott ellenfeleket. Objektív és szubjektív szempontokat egyaránt latba vetettem, hogy kialakuljon a végső sorrend. X. hely birtokosa, aki az Acél Alkimista vagy japán címén Hagane no Renkinjutsushi stábjából szabadult. Mondjuk bizonyos szempontokból előrébb is kellene helyeznem. Veled vagyok Scar!

X. Shou Tucker

Faj: ember, majd a 2003-as sorozatban kiméraként folytatja tovább pályafutását.

Neme: férfi.

Életkora: pontos adat nem ismert, olyan negyvenes évei elejét taposhatja.

Motiváció: szeret kísérletezni állatokon, de ahhoz, hogy ezt megtehesse, az állami támogatást kell szerezni. Tehát évről évre meg kell hosszabbítania az engedélyé azzal, hogy eredményeket mutat fel.

Őrület: 9/ 10 Az igazi őrült tudós mintapéldánya, aki nem tisztel sem embert, sem Istent. A kutatásait és saját kényelmét mindennél fontosabbnak tartja. Képes ezért az egész családját feláldozni, megszegve az alkimisták legfőbb szabályát. Mindezt nem elvekből, a nagyobb jóért vagy távlati célokból teszi. Maga sem tudja, hogy miért kísérletezik állatokon. Nem tudja meghatározni, hogy miért lenne jobb, ha tömegesen lenne képes előállítani beszélő kimérákat vagy más hibrid lényeket. Egyszerűen talán csak a kíváncsiság hajtja vagy az, hogy megteheti. Istennek képzeli magát, de valójában nem több egy műkedvelőnél. Azonban bármennyire is szeretné, ő nem Isten és Madách Falanszter színében szereplő tudósokhoz hasonlóan neki is el kell buknia.

Ütőerő: 2/10 Átlagos középkorú férfi fizikumával rendelkezik, ami a lista többi tagjához képest kevesebb, mint Balaton szeletben a hullám.

Intelligencia: 4/10 Én ezt egy átlag alatti értéknek vettem, mert ha annyira okos lenne, akkor nem a legközelebbi hozzátartozóit tüntetné el a színről. Különösen nem akkor, amikor épp „tanítványok” vannak a háznál. Szóval manipulálni manipulál ő, csak az egészet nagyon kisstílűen teszi mindenféle koncepciót mellőzve.

Vitalitás: ?/10 Nos ezt attól függ, melyik változatból nézzük. A mangában és a 2009-es animében szerencsére hamar hidegre teszik. Viszont a 2003-as változatban meglepően sokáig húzza és a néző már szíve szerint maga fojtaná bele bármibe. A tenyérbe mászó szőrős képét pedig fahusánggal verné ripityára. Igen körülbelül ilyen hatást tud elérni, amikor időről időre visszapofátlankodik kiméra hadtestével a monitorra.

Parafaktor: 9/10 Talán a Fullmetal legerősebb két része hozzáköthető, mert Eddel együtt bizonyosodik meg a néző, hogy tulajdon képen, mit is művel ez a „minta” apa az alagsorban. Nem csak maga a konkrét tett szörnyű, hanem a mentalitás is, ami mögötte meghúzódik. A logikája, az eszmefuttatása mind-mind hátborzongató, ahogy Ed anyja iránti szeretetét lealacsonyítja a saját szintjére. Bestiális, amit művel, mindezt úgy, hogy egy fikarcnyi bűntudata sincs, hiányzik belőle minden jó érzés. Igen ő is egy  pszichopata, maga a gonosz.

Varázserő: 6/10 Ugyan nem pacsival tolja, hanem varázsköröket rajzol krétával és vérrel, de mindenképpen figyelemre méltóan olvasztja egybe a szöveteket.

Legemlékezetesebb pillanata: a 7. rész.

Gyenge pont: túl gyorsan kapcsoló, buzgó pubertások.

Miért vinném magammal:

  • Nincsenek gátlásai.
  • Találékony.

Amiért nem:

  • Érzéketlen pöcs.
  • Gyűlölöm.

Pozíció: tudományos osztály, biofegyver szekció és az „év apukája” címet megszerezte Darth Vader elöl.

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Anime, Egyéb, Yella
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s