XI. Evil a csoportterápiáról by Yella

Nem rég olvastam egy könyvet, ami megragadta a fantáziámat. A Végjáték különlegessége – a többi sci-fihez képest-, hogy az idegen űrlények ellen nem felnőtt férfiak harcolnak, hanem hyperintelligens gyerekek stratégiáit követik az emberek. Nos meg is szállt a múzsám, kipattant a fejemből „ó” az isteni szikra és úgy döntöttem, hogy ha írnék hozzá fanfictiont (ami nem fog bekövetkezni), akkor én az anime világ antigonistáit verbuválnám össze egy kis alien gyepálásra. Szóval pontosan emiatt összeszedtem az általam legjobbnak, legkegyetlenebbnek tartott ellenfeleket. Objektív és szubjektív szempontokat egyaránt latba vetettem, hogy kialakuljon a végső sorrend. A soron következő evil nem más mint Squealer a Szép Új Világból. Nyomokban Spoliert tartalmaz a cikk.

XI. Squealer

Anime: Shinsekai Yori

Faj: szörnypatkány, azon belül is egyszerű „dolgozó”.

Neme: talán hím, de lehet nemtelen is. Annyira azért nem ment bele az anime a szörnypatkányok biológiájába. A „szoknyája” alá meg nem néztem be, bocsi. 😛

Életkor: ismeretlen.

Motiváció: Ő is egy igazi forradalmár. Főcélja, hogy felszabadítsa magát és fajtársait az emberi elnyomás alól, illetve a királynők által uralta társadalmi rendszer szétzúzásán is fáradozik.

Őrület: 2/10 Pontosan tudja, mit tesz. A cselekedetei motiváló igazság pedig rettenetes. Egy olyan világban él, ahol egy rossz mozdulatért bárki, bármikor büntetlenül, lelkiismeret-furdalás nélkül megölheti, pedig a szörnypatkányok is érző, intelligens lények. Hiszen valójában ők is emberek, csak éppen eltorzították és rabszolga sorba taszították őket az „erővel” rendelkező társaik.

Ütőerő: 2/10 Mivel eredetileg „dolgozó” gondolom van némi izma, de a katonákhoz és az emberekhez képest elég gyenge. Magyarul ő sem a bicepszeivel óhajt világuralomra törni.

Intelligencia: 9/10: Squealernek sokkal nehezebb dolga van, mint a listán szereplő többi manipulátornak, hiszen alapjáraton sem szép. Negédes, behízelgő modora sem teszi éppen szimpatikussá. Ráadásul lehet látni rajta, hogy valamiben sántikál.

A handicapje ellenére jól megvezet mindenkit és nem rajta (hanem a biológián) múlott, hogy végül elbukott. Az intelligenciája mellé nagy adag türelem is társult, ami halálos kombinációt jelent bármilyen ellenséggel szemben. Ezen felül az igazság is az ő oldalán van. Hiszen a „szuper” emberek által létrehozott társadalom veleéig romlott. Elég csak a szelektálási folyamatokra vagy a szörnypatkányok eredetére gondolni. Saki és a többiek hiába látják ugyanezeket a hibákat egyszerűen képtelenek tenni ellene, csak állnak és nézik az eseményeket.

Nem mondom, hogy nem érdemelte meg a büntetését, mert az eszközök, amiket használt bőven kimeríti az etikátlanság fogalmát. Viszont a „Szép Új Világ” is megérdemelte őt.

Parafaktot: ?/10 Squealer önmagában nem félelmetes, de fáradozásai gyümölcseként felnevelt lény igen.

Varázserő: 1/10 Nincs semmi különleges képessége, ami elég nagy hátrány egy „szuper” emberek által uralt világban és ennek ellenére mégis képes volt nem kis felfordulást okozni. Csak gratulálni tudok neki!

Legemlékezetesebb pillanata: Squealer vallomása a tárgyaláson.

Gyengepont: Kiromaru. Hiszen ő az egyetlen szörnypatkány, aki hajlandó volt feláldozni az életét azért, hogy a gátlási mechanizmusát beindítva végezzen Squealer szörnyével. Irónia a javából!

Pozíció: egyértelműen a stratégiai tanácsban a helye, viszont tárgyalni a fizimiskája miatt nem küldeném.

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Anime, Egyéb, Yella
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Mona szerint:

    Életem rémálma ez a tag… A realizáció, mikor rájöttem, hogy mit is művel ez valójában, és MIÉRT, az annyira sokkoló volt…

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s