The Trader of Stories: Bell’s heart by Aedan

Ééééés… Elérkeztünk a Kultúr Káosz első videojáték kritikájához, melynek alanya a The Trader of Stories: Bell’s heart webes kalandjáték. Elismerem, nem kell sokat garázdálkodnia a neten az embernek ahhoz, hogy gyorsan leszűrje a véleményét a netes játékokkal kapcsolatban, ugyanis kábé 90 %-uk –köhm, finoman fogalmazva- szutyok kategóriában tengeti mindennapjait. A szemétdombot megkapargatva azért kigurulnak igazi gyöngyszemek is, melyek az érdekes látvánnyal, vagy éppen tartalmuk miatt érdekesek, mint ahogyan a The Trader of Stories esetében is…

595

A történet alapfelállása nem bonyolult: amnéziás főhősünk, Myosotis (fura egy név, de a görög szó mögött a nefelejcs lappang, egész frappáns húzás), éppen ForestBed világát rója, hátha valamit megtud saját múltjával kapcsolatban, emellett, regös mesterségéhez híven, mindenféle történetet is gyűjt. Persze, nem megy ám úgy a világfelfedezős, magunkat megismerős móka, hogyha az út közepén eltörik az ember szekerének a kereke. Szerencsére van közelben egy falu, az epikus kerékjavítós quest mellett egy történettel is gazdagabb lesz Myosotis. A történet leírva nem egy nagy durranás, viszont a világ, amiben játszódik, az érdekesre sikeredett. Példának okáért, nem sok helyen veszik szóról szóra a világfa koncepciót, itt viszont annyira, hogy még rendes nap sincsen, hanem a fény magából a fából árad a nap bizonyos óráiban.

300x200

Békésen elfuvolázgatna Myosotis…

the-trader-of-stories

Így viszont nem lenne túl sok kaland, még szerencse, hogy az a kátyú jókor volt jó helyen… 

TheTraderofStories_4

A világgal kapcsolatban pár dolgot Myosotis naplójából tudhatunk meg. Maradjunk annyiban, hogy nem sok fantázia világ szótárából hiányzik a nap szó.

Kivitelezésre nincsen panasz, a játék grafikailag tetszetősre sikeredett, a háttereknek van egyfajta vízfestékszerű hatása. Kövezzetek meg, nekem Myosotis romás/amerikai indiános viseletre hajazó karakterdizájnja is bejön, meg ForestBed helyi tündérnépének tagjai is eredetien néznek ki. Zenével sincs baj, szépen illik a játék képi világához. Igaz, hogy talán csak egy zene van az egészben, de a játék rövidsége miatt nem válik monotonná.

Új bitkép

Kellemes színekkel dolgozik a játék, annyi szent!

Új bitkép (2)3

A helyi temető.  Így még csak nem is a tündérnépek, hanem az emberek temetkeznek.

trader21.jpg

Ha tündérekről beszéltem, itt is van egy, nem éppen szokványos szárnyakkal. 

Van persze egy-két negatívum is, a legfájóbb a játék rövid volta , ha tudja az ember, hogy mit csinál, 5 perc alatt simán végig lehet vinni a játékot, ami egy ingyenes netes játékhoz képest is rövid. Személy szerint én még simán barangoltam volna egyet kettőt a játék világában.

Új bitkép (2)

Rövidség mellett a játék fejtörőihez sem volt szükség sherlocki szintű logikára, talán egyszer-kétszer kell pixel huntinghoz folyamodni.

Összesítésben nekem tetszett a The Trader of Stories: Bell’s heart, főleg a látványa, illetve a világának a kivitelezése. Fantasy, illetve kalandjátékok kedvelőinek mindenképpen ajánlom a végigjátszását, ingyenes volta miatt is (aki érdeklődik, itt a játék linkje). Mellékesen megjegyzem, hogy a játékhoz készült folytatás is, meglátjuk, hogy fog-e még szerepelni videojáték rovatunkban…

the-trader-of-stories545.jpg

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Aedan, Kritika, Videojáték
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s