Ajánló: Hoozuki no Reitetsu by Mona

Kicsit megrekedve a vizsgaidőszakban, de azért még itt vagyok…

Sajnos se energiám, se időm nincs egy nagyobb kritika megírásához, ezért fogadjátok szeretettel az ajánlómat, melynek témája a

Hoozuki no Reitetsu

avagy a Hidegfejű Hoozuki.

Eredeti cím: Hoozuki no Reitetsu/ 鬼灯の冷徹

Angol cím: Cool-headed Hoozuki

Hossz: 13 x 25 perc

Kiadás: 2014.01.10 – 04.04.

Eme sorozat egy olyan világba kalauzol el minket, ahol nincs megbocsátás, múltbéli bűneikért az embereknek vezekelniük kell. Ez a pokol. De nem is akármelyik, hanem a híres japán pokol, mind a 272 bugyrával együtt.

Tolvajok, csalók, árulók és szatírok egyaránt szenvednek, és kétségbeesetten kegyelemért kiáltanak, mikor büntetésüket a Nagy Yama király kihirdeti.

Azonban a mi történetünket, jobban mondva főhőseinket ez nem igazán izgatja. Mármint a kegyelmet illetően.

A szokásos poklos történetekkel szemben itt nem az embereké, hanem a démonoké a főszerep, ahogy dolgoznak a pokolban, élik mindennapos életüket. Már ha azt démon- illetve pokolértelemben mindennaposnak lehet nevezni.

Hoozuki és barátai 13 epizódon keresztül kalauzolnak végig bennünket a pokol különböző szintjein, és ismertetik meg a démonok életét, az emberek sötét oldalát, mindezt egy rózsaszín habos körítésben.

Miért érdemes megnézni?

Az anime újszerű humorral dolgozik, ami egy megfáradt agyat vagy feldob, vagy még jobban lezsibbaszt. A régi, akár Hőstörténeteket egy újszerű köntösben, az árnyoldalról mutatja be Hoozuki semleges szemszögéből.

A grafika terén sem okoz csalódást, a színek, formák használata, a különböző, jellegzetes animációs megoldások illetve a zenei háttér egy nagyon jó hangulatot teremt, melyet nem lehet egy bizonyos stílusba besorolni. Figyeljük csak meg, és gyönyörködjünk benne.

Hajrá, nézzük meg! Én ajánlom, vizsgaidőszak közepén pont jó.

források:

http://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.8952

jah, és csak az érdekesség kedvéért, elmondom, hogy emiatt a kép miatt néztem meg, csak hogy elég indokolatlan legyen 😀 (nem kell aggódni, a várakozásaim ellenére, semmi bromance nincs benne)

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Ajánló, Anime, Mona
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s