Strange Magic by Aedan

Szeretek a tvtropes-on szörfölni. Különböző sztorielemek olvasása mellett előfordul, hogy a példaként említett alkotások közül egy-egy megnézéséhez/végigjátszásához kedvet kapok. Így találkoztam a Strange Magic-cel is , aminek a plakátján látható nyomi lények és a szlogen rögtön felkeltették az érdeklődésemet. Bár a  trailer alapján biztos hanyagoltam volna a cuccot…

Strange_Magic_poster

Őszintén reméltem, hogy ezek a lények lesznek a sztori főszereplői.

Ahogy a plakát is mutatja, a Strange Magic George Lucas, alias Gyuri bá fejéből pattant ki, de az alapkoncepciója már vagy 15 éve érlelődött benne. A kis drágám mindig is szeretett volna a Star Wars mellé valami alternatívát kínálni a 12 év kor körüli kislánykáknak, tele tündérekkel és manócskákkal, és Gyuri bá féle szerelem koncepcióval (vizualizáljuk a Klónok támadásából Anakin és Padmé jeleneteit! Megvan? Brrr…). 2012-ben már javában folyt a film készítése, amikor is a Disney kilóra felvásárolta Lukácsékat. Így jár az, akinek annyira kell a Star Wars és az Indiana Jones franchise… Becsületére legyen mondva, tagadta is rendesen, hogy bármiféle köze lett volna a filmhez, Touchstone Pictures-ként adta ki, ráadásul a lehető legrosszabbkor, 2015 januárjában, nem csoda, hogy jó nagy bukta lett az egész. És ha csak a kasszáknál bukott volna csak el…

A sztori alapfelállása nem teljesen ismeretlen ( ala Epic, avagy a Zöld urai, valamikor ezt is szétkoncolom), de legalább szolidan meg van alapozva: van az élet napos Tündér Földje, meg az a randa Árnyas Erdő sötétebb oldala, ahol két ország lakói szokás szerint utálják egymást, rendesen. Az alaphelyzetet azt dobja fel, hogy a két ország határán brimrose-ok (magyarul kankalin, vagy kulcsvirág) virágoznak, melyek 1. megakadályozzák, hogy az egyik birodalom elnyomja a másikat 2. szirmaikból “akit először meglátok, abba beleszeretős”- szerelmi bájitalt lehet készíteni, ami rendre és módra való tekintettel el is szabadul, teljesen megváltoztatva mind a két oldal életét.

StrangeMagic-03.jpg

Ím, ezzel rózsaszínné válik a világ. Csak szórjuk a megfelelő testrészekre. Mármint a szemekre, kis huncutok… 😀 Mellékhatásokkal kapcsolatban kérdezze meg kezelő vajákosát, gyógyfüvesét!

StrangeMagic54b95cee7cc64

De minek ide varázsital, mikor a szerelem már így is bimbódzik az erdő közepén…

Beszéljünk egy kicsit a karakterekről. Van köztük pár érdekesebb figura, de átlagban elég sótlanra sikeredtek, bár meg is van az oka ennek. Egy kis listát összeállítottam az érdekesebbekből, köszöntsük

Tündérek Földje oldaláról:

Strange_Magic_11.jpeg

Marianna: Tündérek Földjének a hercegnője. Lelkesen készül az esküvőjére, csak pár dolog miatt harcossá kell kiképeznie magát.

disney-lucasfilm-strange-magic-roland

Roland: csodálatos tenyérbemászós széparcú szőke lovag, Mariann jegyese. Nem túlzottan örül az esküvő elmaradásának, de mit tehetne szegényke…?

Éééééé a Setét Erdőből:

thumbnail_20530.jpg

Bog király: a sztoriból talán ő a legösszetettebb személyiség. Ki akarja irtani a kankalinokat, hogy senkinek se jusson eszébe holmi varázsitalt összekotyvasztani, mert szerinte “a szerelem veszélye, mert a rendbe káoszt szül“. Persze, mélyebb oka is van ennek a kankalin gyűlöletnek, csak hogy kellőképpen rétegződjön a személyisége.

1082925-strange-magic.jpg

Sir Szörmedvény: hivatalosan nincs neve, el is kereszteltem rögtön Sir Szörmedvényre. A film közepe táján sikeresen elcsempészi a bűvitalt, káoszt és furcsa perceket okozva mindkét birodalom lakóinak. Nagy kár, hogy szegénykének nincs ideje kibontakozni, szinte azonnal vissza is szerzik tőle a bájitalt.

Strange-Magic-2.jpg

Bog anyja és katonái: Ő miattuk döntöttem úgy, hogy megnézem a filmet. Csak helyi humorforrásként szerepelnek. Sajnos.

Térjünk át a grafikára, szerintem az a filmnek a legjobban sikerült része. A képi világ, főleg a környezet szép és részletes lett. Karakter dizájnnál már egy kicsit rezgett az Erő, a szörnyek jól néznek ki, a tündérek a nagy többség véleménye alapján furára és torzra sikeredtek. Azonban nekem tetszett a tündérek kivitelezése is, mert legalább látszódott rajtuk, hogy nem egyszerű emberek, tündefülekkel.

maxresdefault (1).jpg

Nézzétek, mennyire részletes Bog király arca. Hmmm, reakciós képnek is tökéletes…

Strange-Magic.jpg

Szépen csillan a holdfény a mókuska szőrén.

948450_007.jpg

Most komolyan, ki engedte ki a tündért a palackból?

32a283f1d1041ef5d10e8d8b0c568276.jpg

Gyuri bá’ is tiszteletét teszi…

strange_magic-1.jpg

A film egyik leglátványosabb része Marianna és Bog király közötti harc.

Strange-Magic-4-703x468.jpg

Tényleg.

StrangeMagic-06.jpg

Zavart érzek a Filmben! Vajon mi lehet az?

StrangeMagic546f78d7e0726-1.jpg

Talán a poénok? Vagy…

strange-magic07.jpg

Úr Isten, már hallom is! Vajon mi lehet az?

És az pedig a zene. Fú, az nagyon gáz lett. Csupa 60-70-es évekbeli zeneszám megfűszerezve egy kis 80-as és 2000-es évekbeli pop-és egyéb számokkal, (amiket, ha jól sejtem, nem a célközönség, a kislánykák kedvelt zeneszámai). Hát, maradjunk annyiban, hogy így a film, hmm, finoman fogalmazva, eklektikus lett. És nem abból a jó fajtából. Ennek az is az átka, hogy egyikre sem lehet rámondani, hogy ” he’, ez nem abból a filmből való? Tudod, a furi varázsosból…” Ráadásul egyáltalán nem adnak semmit a filmhez, hanem éppen elveszik az életteret a történet és a szereplők kidolgozásától. És vajon mi lehet szörnyűbb a filmhez nem illő, a sztorit nem előrevivő daloknál? Ha annyi van belőlük, hogy az Amazonast is be lehet velük rekeszteni, teljesen megölve a sztori és a karakterek kibontásához szükséges életteret. Személy szerint én túl sokat nem is értettem belőlük, mert hát angolul néztem végig a filmet, így a magyar szinkronról nem tudok mit írni. Meg is hagyom rejtélynek, a szinkron összehasonlítása céljából nem fogom még egyszer végignézni a filmet.

99eAJLoxE1

 

 

 

 

 

Én, a film zenéinek hallgatása közben.

Összegezzünk! Nem hittem volna, hogy látni fogom, amint a zene tesz tönkre egy adott alkotást, itt pedig ez történt. Talán ha kevesebb, és a film képi világához illő zenét válogattak volna össze, amit a kislánykák is szívesebben hallgattak volna… Így viszont hiába a szép látvány, az érdekes alapszituáció a bájitallal, ezek sem mentik meg a filmet középszerűen rossz alkotások mocsarától. Kár érte, volt benne kraft. Tényleg kár.

tumblr_lv7rduEhFk1qm6oc3o1_500.gif

Véleményem a filmről. A labda a film pozitívumai.

 

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Aedan, Kritika, Nyugati animációs filmek
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s