Szélparipa by Yella

Végre a Szélparipám is keretbe került. Ő az első darabja az „elemes” sorozatomnak. A tűz is kész van már, csak el kellene vinnem keretezőhöz, ahova valahogy mostanában nem tudok eljutni. Jelenleg a „vizes jószágon” dolgozok, remélem a következő szakkörön be is tudom fejezni. A föld elemnek kész van a vázlata. Szóval remélem, még idén kész leszek velük. Bár nem valószínű, mert valamit össze kellene hoznom a lajosmizsei jászol kiállításra is.

IMG_4412

Technikailag az elmúlt évben sikerült előrébb lépnem, amit ez a munkám is jól mutat, hiszen megtanultam bánni a lemezvágó-ollóval, bár az egyenesekkel még van némi problémám. Igen, a fuvallatok és a ló rézlemezből vannak kivágva, ami nem csak fizikailag, de technikailag sem volt egy egyszerű mutatvány.

A ló farkát is érdemes megnézni. Az alsó tincset maradék rézforgáccsal szórtam meg. A többi tincs pedig úgy készült, hogy először az ékszeralapozóra (1032) bekarcoltam a mintákat, és kiégettem, majd utána rákerült a transzparens porzománc, ami különleges hatást kölcsönzött az összképnek.

IMG_4040

A ló többi részéhez iszapzománcot, illetve alapozót (1032, 10-9) használtam. A hátteret egyszínű feketére hagytam, hogy jobban kiemelje a lovat, aminek a sörénye végső soron lehetne világosabb is, de egy kicsit leégett róla a festék (a piros, a narancs, illetve a sárga eléggé érzékenyek). A szelek is kétszer voltak égetve. Egy egyszerű alapozás után a kék festékbe indamintákat karcoltam.

IMG_4041

„Megpucolni” az apró lemezeket mondjuk nehezebb volt, mint lefesteni.

A teljes keretes változatot sajnos nem sikerült még lefotóznom, mert a fotóapparátunk öcsémnél maradt.

Reklámok

Kultúr Káosz névjegye

Ha érdekel téged a rajz, képzőművészet, filmek, animék, videójátékok és sok más random dolog, akkor jó helyen jársz, mert mi itt ezekkel foglalkozunk.
Kategória: Munkáink, Tűzzománc, Yella
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s